Når det ikke går over – Håndbok for og av kronisk syke
Når det ikke går over er boka Marthe, Mari og jeg kunne ønske vi hadde da vi ble kronisk syke.
Blottet for grønn te og yoga gir vi andre kronisk syke våre beste tips, refleksjoner og råd. En viktig bok for alle kronisk syke og deres pårørende, samt helsepersonell. Sammen er vi mindre alene!
Også pasient
Også pasient er en podcast som handler om hvordan det er å leve med usynlig sykdom som ble laget i fem sesonger fra 2020-2023.
Både med og uten gjester gjør Kine et dypdykk ned i hvordan det er å leve mes usynlige utfordringer, være seg fysisk eller psykisk.
På sikt drømmer jeg også å få til live-podcast!
Pernille Tårnes (til høyre i siste bilde) samarbeider med Også pasient om sosiale medier, markedsføring og strategi. I tillegg har vi to frivillige som driver med innholdsproduksjon til sosiale medier, primært Instagram og TikTok.
Regissørsamtale/moderator
I regi av Den Kulturelle Skolesekken (DKS) så en rekke VGS-elever dokumentaren Nattebarn på kino, etterfulgt av en samtale med regissørene Petter Aaberg og Sverre Kvamme.
Jeg ledet samtalen og modererte spørsmålsrunden ved to visninger. Vi snakket om psykisk helse, åpenhet og det tekniske rundt å lage en dokumentar på den unike måten Petter og Sverre har laget Nattebarn.
Bokbad
Under et bokbad etterstreber jeg å ha en meningsfull og naturlig samtale om bokens tema.
Bokbad gir mersmak, og er absolutt noe jeg kunne tenke meg å gjøre mer av!
Her bokbades forfatter Neda Alaei i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse 2021 på Deichman Bjerke. Neda snakket om begge sine ungdomsromaner Dette er ikke oss (2019) og Å fange luft (2021).
Her bokbadet jeg Maria Alstad Øverås om sin bok Å bli frisk – veier ut av spiseforstyrrelser (2018).
Bistå utvikling og forskning
Frivillig i videreutvikling av Helseboka
På forespørsel fra Helseboka bistår jeg videreutvikling av deres app og tilbud gjennom samtaler hvor jeg gir tilbakemeldinger, innspill og refleksjoner rundt tilgangen til egne helseopplysninger og pasienters behov og ønsker. Du kan lese mer om hva de ønsker fra frivillige her.
Min erfaring med e-konsultasjon under koronapandemien
For Direktoratet for e-helse har jeg delt min erfaring med e-konsultasjon hos fastlege og øvrig helsevesen under koronapandemien. Innlegget og videoen kan du se her.
Forskning på spiseforstyrrelser og ADHD
ADHD-foreningen og SPISFO (Spiseforstyrrelsesforeningen) forsket i 2018 på sammenhengen mellom spiseforstyrrelser og ADHD. I den forbindelse politerte jeg spørreskjemaet og kom med tilbakemeldinger.
Du kan lese mer om prosjektet og lese sluttrapporten her.
En stor takk til Julie Voje og Kine Albrigtsen som piloterte spørreskjema og kom med nyttige
Sluttrapport ADHD og spiseforstyrrelse, Desember 2019
tilbakemeldinger omkring med brukervennlighet og andre nyttige innspill.